Povijest

1930

Početak priče o poduzeću započinje osnivanjem od strane Antona Frühwald-a. Izgradnja betonare u Badendorf-u.

1996

Izgradnja drugog pogona u Ujfeherto-u, specijaliziranog za pločnike i vrtne ploče. Proizvode se uspješno visoko kvalitetni proizvodi za infrastrukturne projekte.

1958

Anton Frühwald pita svojeg sina Friedrich-a Frühwald-a “Dečko, što ti je draže, preša za most ili stroj za beton?” Tada 16-godišnji Fritz odgovara – “Stroj za beton”. Tako počinje povijest poduzeća.

1997

Gradi se treći pogon u Soskut-u, kod Budimpešte. Ova nova lokacija olakšava opskrbu šireg tržišta Budimpešte, a time i jačanje položaja poduzeća kao vodećeg na tržištu u Mađarskoj.

1970

Proširuje se pogon Tillmitsch, gdje – 1972. počinje – proizvodnja gotovih elemenata. Razvojem i prodajom pod novim logotipom “Počinju neka nova vremena”.

2006

Proširenje na rumunjsko tržište i kupovina zemljišta u blizini Bukurešta. Ulazak na hrvatsko tržište i preuzimanje proizvodnog pogona u Dicmu kod Splita.

1980

Početak rada – proizvodima za popločavanje. Pločnici i ploče proširuju – paletu proizvoda. U ponudu se uvode visoko kvalitetni proizvodi vezani uz izgradnju kuća. Friedrich Frühwald uvodi moto “Od nas samo najbolje”.

2017

Preuzimanje Frühwald Grupacije od strane investitora Robert-a F. Holzer-a – koji je danas izvršni direktor i partner društva.

1993

Ulazak na mađarsko tržište. Poduzeće investira u Bekescsaba-u u pogon za proizvodnju elemenata za pločnika. Razvija se glavno sjedište u Mađarskoj sa središnjom upravom.

2018

Investiranje u nove strojeve u Soskutu (HU) i Dicmu (HR) za naše premium proizvode.