Povijest

1930

Početak povijesti tvrtke Anton Frühwald piše povijest: u Badendorfu (Štajerska) osniva malu, ali finu betonaru.

1958

Anton Frühwald pita svojeg sina Friedricha: “Dečko, što ti je draže, preša za mošt ili stroj za beton?” Tada 16-godišnji Fritz odgovara – “Stroj za beton”. Tako počinje povijest poduzeća.

1970

Proširuje se pogon Tillmitsch. Ovdje se pokreće proizvodnja gotovih elemenata. Pod novim logotipom počinju nova vremena u razvoju proizvodnih procesa i suvremenoj prodaji.

1980

Pokretanje poslovnog segmenta proizvoda za popločavanje, paletu proizvoda upotpunjuju ploče i opločnici. Ponuda je upotpunjena proizvodima za gradnju kuća. Friedrich Frühwald uvodi moto “Od nas samo najbolje!”.

1993

Ulazak na mađarsko tržište. U Békéscsabu počinje proizvodnja s naglaskom na opločnike. Gradi se glavno sjedište u Mađarskoj sa središnjom upravom.

1995

Osnivanje drugog pogona u Újfehértóu započela je proizvodnja visokokvalitetnih proizvoda za popločavanje, vrtnih ploča i elemenata cestogradnje.

1997

Proširenje pogona u Sóskútu kod Budimpešte. Novi pogon omogućuje bolju opskrbu šireg područja Budimpešte, čime je učvršćena uloga tržišnog lidera na mađarskom tržištu betonske galanterije.

2006

Ulazak na hrvatsko tržište – Dicmo kod Splita. Nedugo potom (2008. godine) kupljeno je zemljište u širem području Bukurešta (Rumunjska).

2017

Preuzimanje Frühwald Grupacije od strane Roberta F. Holzera (CEO) i njegovog poslovnog partnera. Osnivanje austrijskog društva za distribuciju. Nova priča o uspjehu može započeti!

2018

Investicije u nova postrojenja u Sóskútu (HU) i Dicmu (HR) za nove Frühwald razvoj novih ploča i opločnika premium kvalitete.

2019

Proizvodnja novih proizvoda temeljenih na inovativnim tehnologijama završne obrade. Sustav praćenja kvalitete.

2020

Naša velika obljetnica – 90 godina Frühwald – dopustite da vas iznenadimo svojim proizvodima za jubilej