Popločavanje Prilaza/Parkinga

Odlučili ste popločati prilaz vašoj garaži, odnosno parking? Evo nekoliko bitnih savjeta vezanih za popločavanje površina kojima prolaze vozila kako biste vaš prilaz ili parking uredili estetski i funkcionalno.

Dimenzije opločnika

Iako se preporučavaju manje dimenzije opločnika za popločavanje površina preko kojih se kreću osobna i gospodarska vozila manjih nosivosti, današnji standardi uređenja predviđaju i veće dimenzije opločnika.

Međutim, Fruhwald d.o.o. kao proizvođač, preporučuje dva ranga opločnika ovisno o pripremi terena:

  1. Teren koji je već nabijen korištenjem dovoljno je stabiliziran, te uz manju pripremu / ravnanje, osim klasičnih dimenzija preporučamo i dimenzije 60×30 debljine 6cm ili kombinirani format dimenzija 60×30, 30×30, 30×15 debljine 6cm. U tom rangu su proizvodi: TeranoIl Lungo , Finessa kombi i Tiziano kombi. Za veća opterećenja mogu se koristiti slični proizvodi debljine opločnika od 8cm.

Betonski oplocnik terano

Betonski oplocnik terano

2. Tereni na kojima su vršeni nedavni iskopi i nasipanje nisu stabilni. Zbog navedenog potrebno je prethodno izvršiti nabijanje i pripremu terena tamponiranjem u visini do 30 cm s kamenim materijalom ili jalovinom. Za više informacija svakako pročitajte naše upute o pravilnom postavljanju opločnika. U takvim situacijama, za takav teren se preporučaju kao idealnim opločnici iz programa: Classic kombiFlorenzSalona koji su u skladu s modernijim trendovima. U obzir svakako dolaze u obzir i: BehatonŠesterokutClassic. Za veća opterećenja mogu se koristiti slični proizvodi debljine opločnika od 8cm.

Poplocani prelaw
Eko kocka oznaka

Spoj zelene površine i parking prostora može se ostvariti sa proizvodima kao što su: Eko kocka 8cmTravna rešetka 8cm i Travna rešetka 10cm.

Novitet od ove godine u našem proizvodnom programu je Eko kocka koja omogućuje nesmetan rast trave i bolju drenažu. Predstavlja savršeni spoj betona i prirode. Idealno je rješenje za parkiranje automobila uz mogućnost prirodnog izgleda.