Upute za postavljanje

Osnovne napomene

za Opločnici i Ploče

Naši proizvodi proizvedeni su tako da ih se može jednostavno i brzo postaviti. Ipak preporučujemo da za polaganje svojih opločnika i ploča angažirate isključivo stručne tvrtke! Sve ovdje navedene upute za postavljanje i obradu predstavljaju neobvezujuće preporuke za koje ne preuzimamo nikakvo jamstvo ili odgovornost.

 • Razlike u boji i strukturi

  Proizvodi od betona proizvode se od prirodnih sastojaka. Stoga je i logično da kod naših proizvoda može doći do jako malih razlika u strukturi i boji, na primjer zbog same boje cementa. Čak i kod najpažljivije proizvodnje nemoguće je potpuno otkloniti odstupanja u strukturi i boji. Naš savjet: kod postavljanja uzimajte kocke s nekoliko paleta, da biste dobili ravnomjeran i prirodan izgled površine!

 • Odstupanje u dimenzijama

  Naši betonski proizvodi proizvode se u najmodernijim proizvodnim pogonima. Ipak uvijek postoji mogućnost minimalnih odstupanja u dimenzijama. Takva odstupanja su prema europskim normama dozvoljena i obično ne igraju nikakvu ulogu kod postavljanja naših proizvoda. Inače: kod stručnog postavljanja, razlike u visini opločnika bez problema se rješavaju odgovarajućim utiskivanjem u podlogu od tucanika.

 • Iscvjetavanje vapna na površini

  Kada se cement stvrdnjava, dolazi do odvajanja vapnenog hidrata koji može izbiti na površinu opločnika. Ovakvo iscvjetavanje vapna ni na koji način ne utječe na mehanička svojstva i prirodan izgled naših proizvoda. Ova pojava nakon nekog vremena nestaje sama od sebe pod utjecajem vremenskih uvjeta kao što su kiša i snijeg te uslijed uobičajenog korištenja površine.

 • Odlamanje rubova i pukotine

  Moderni proizvodi od betona danas nam omogućuju ostvarenje najrazličitijih ideja, što teško može nadmašiti bilo koji drugi materijal. No kod dugoročnog korištenja ovog prirodnog materijala ipak može doći do odlamanja rubova i pojave sitnih pukotina na pločama, opločnicima i rubnjacima.