Upute za postavljanje

Opločnika, ploča, travnih rešetki i vodo-propusnih opločnika

Sve naše ploče i opločnici su proizvedeni na način da ih se može jednostavno i brzo postaviti. Ipak, preporučujemo da za popločavanje vaših okućnica, vrtova, terasa i prilaza angažirate stručne osobe ili tvrtke.

Osnovne napomene:

Razlike u boji i strukturi:

Betonske ploče i opločnici rade se od prirodnih sastojaka, stoga je nemoguće potpuno izbjeći odstupanja u boji i strukturi. Pri postavljanju preporučujemo korištenje opločnika/ ploča s više različitih paleta. Idealno bi bilo sa tri palete, međutim to naravno ovisi o situaciji i mogućnostima. Ovo se osobito odnosi na opločnike/ ploče iz colormix linije i kod proizvoda s obrađenim površinama.

Odstupanje u dimenzijama:

Frühwald ploče i opločnici se proizvode u najmodernijim proizvodnim pogonima. Ipak, uvijek postoji mogućnost minimalnih odstupanja u dimenzijama. Takva odstupanja su prema europskim normama dozvoljena i obično ne igraju nikakvu ulogu kod postavljanja naših opločnika. Stručni polagači razliku u visini opločnika/ ploče rješavaju odgovarajućim utiskivanjem u podlogu tucanika/drobljenog agregata.

Isvjetavanje vapna na površini opločnika/ ploča:

Stvrdnjavanjem cementa, dolazi do odvajanja vapnenog hidrata koji može izbiti na površinu opločnika. Ovakvo iscvjetavanje vapna ne utječe na mehanička svojstva i prirodan izgled naših proizvoda. Ova pojava nakon nekog vremena nestaje sama od sebe pod utjecajem vremenskih uvjeta te uslijed uobičajenog korištenja površine.

Provjerite moguća oštećenja:

Prije postavljanja ploča i opločnika provjerite moguća oštećenja, jer reklamacije nisu moguće nakon postavljanja.